Menu
crochet

A Book for Me and a Book for You (giveaway)

(Je vindt de Nederlandse samenvatting aan het einde van dit bericht)

A few weeks ago, Maaike van Koert (known as Crejjtion) presented her latest book: Natuurlijk Haken. Maaike explained that this book is a kind of follow up of her very popular first book Puur Haken which was published in 2014. In both books, she mainly uses natural fibres for her lovely projects. At the moment, the book is only available in Dutch (see end of post for details).

I personally like her designs a lot and I have been making a few of them already. The Apple Picking Shwal and the Pebble Stone Throw are featured here on the website.

Maaike really threw in a lot of creativity to fill her new book with beautiful designs. There are shawls, socks, a blanket, a scarf, a bag, a cardigan and a jacket. Just to name a few! All of the designs definitely carry the Crejjtion signature. The book is absolutely beautiful! And guess what? I have a book to give away! Read on to find out about the details…

Book Party

There was a party at Wolplein and I was one of the lucky guests that were invited to the private part of this launch party! All projects from the book were beautifully displayed and there was a decorated table waiting for 10 invited guests.

A very lovely surprise was waiting for us as well… Maaike created a goody basket for all of us. Of course, including her book in which she wrote a personal message. That is so kind! I’ll show you what was in the basket:

Durable kindly provided some of their Chunky yarn, the Double four yarn and a ball of Colourful. Wolplein generously gave us two crochet hooks and the publisher Kosmos Uitgevers, of course, provided the book. Maaike added a few postcards and a personalised name tag.

The yarns and hooks in the goody basket were picked in such a way that we could actually start to make two of the crochet projects in the book right away. I have been chatting too much to get anything done at the party!

There is enough Durable Chunky yarn to make the mittens in the book… don’t they look cosy and warm?

And the ball of Durable Colourful has just the right amount of yarn to make one of the shawls that Maaike designed. That’s the project I immediately started when I got home and I am making good progress.

The pattern is really lovely and, once you understand the rhythm, it is the perfect project to work on in the evening in front of the TV or while listening some music.

Prepared to Start

My favourite project in the book must be the Linen Jacket… Isn’t that beautiful! Since all of the projects were present at the party I got to try on. That convinced me to give it a go!

The pattern uses Rowan Creative Linen and I chose to use the same yarn, but in a different colourway. I have picked a colour named Stormy which is a steel blue shade.

I love it already and I would like to start right away… but it has to wait for a little while. I think that it is a perfect project to make over the holidays.

Giveaway

And now on to the good news for you… Kosmos Uitgevers very generously sent me one book to give to one of you lucky blog readers! Isn’t that very kind?

What do you have to do? That is very simple…  Just leave a comment below and tell me whether you know the author Maaike van Koert (Crejjtion) and what your favourite design of her is.

The giveaway is open worldwide and I will throw in a little something as well! Please do keep in mind that the book is completely in Dutch only and you can only partially rely on the diagrams! The giveaway will close on 10th of December at midnight (CET/UTC+1). The winner will be announced here on the website after a few days. Good luck!

Voor de Nederlandse lezers:

Kosmos Uitgevers heeft mij één exemplaar van Natuurlijk Haken van Maaike van Koert (Crejjtion) ter beschikking gesteld om weg te geven.

Wat moet je doen? Dat is heel eenvoudig… Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel mij of je Maaike al kent en wat je favoriete ontwerp van haar is.

Ik verstuur het boek internationaal en doe er zelf ook nog wat leuks bij. Je kunt meedoen tot en met 10 december (middernacht, CET/UTC+1). De winnaar wordt een paar dagen later hier op de website bekend gemaakt. Veel succes!

About the book

Title: Natuurlijk haken
Author: Maaike van Koert
ISBN: 9789043919678
RRP: €14,99
Publisher: Kosmos Uitgevers

18 Comments

 • Janny
  3rd December 2017 at 20:32

  Ja die wil ik wel heel graag winnen!!! Ik ken haar vooral van patronen en boeken die voorbij komen op Instagram

  Reply
 • Dorien Bel
  3rd December 2017 at 21:14

  Ik waag toch maar een gokje. Jullie zijn allemaal zo positief over dit boek dat ik er nog maar weer eens goed in moet kijken ipv snel doorheen bladeren.

  Reply
 • Marianne Pastoor
  3rd December 2017 at 21:51

  Wat zou ik het leuk vinden om dit boek kado te krijgen. Het staat op mijn verlanglijstje. Dan ga ik gelijk aan de slag…..heerlijk!

  Reply
 • Claudi
  3rd December 2017 at 22:08

  Oooh that’s such a lovely book. I would love to call it my own. The patterns of her are all lovely!❣️

  Reply
 • Jose'
  3rd December 2017 at 22:10

  Wat een gave give away! Ik ben in het bezit van Maaike’s eerste boek Puur haken. Haar derde boek staat zeker op m’n verlanglijstje!

  Reply
 • Simone Groot Jebbink
  3rd December 2017 at 22:29

  Wat een toffe give-away! Daar doe ik graag aan mee, want al sinds de zomer ligt er een mooie bol verloopgaren te wachten in de kast, om omgetoverd te worden tot een fijne shawl, maar het perfecte patroon heb ik nog niet gevonden! Wellicht is het dan die uit het nieuw boek van Maaike? Ik hoop het gauw uit te vinden 😉 Groetjes, Simone

  Reply
 • Elsa
  4th December 2017 at 08:34

  Ondanks dat het internet vol staat met patronen is er niets fijner dan bladeren in een boek met prachtige patronen en foto’s. Tot nu is de zomersjaal uit Puur Haken favoriet. Ik volg Maaike al een poos via Instagram en doe graag mee om haar boek te winnen!

  Reply
 • Janneke
  4th December 2017 at 09:04

  Dit lijkt me een heerlijk boek! Ik ken Maaike via IG en van haar eerdere boeken. Ze maakt prachtige patronen. De geometrische deken is mijn favoriet en zou ik graag voor in ons babybedje haken! Groet Janneke (jannus82 op IG)

  Reply
 • Tertia Mulder
  4th December 2017 at 10:32

  WoW……wat een leuke give away! Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje. Naast haken is het verzamelen van haakboeken ook een hobby geworden. Altijd fijn om inspiratie op te doen uit boeken. Natuurlijk “ken” ik Maaike van haar andere boeken. Die staan natuurlijk al in mijn boekenkast *U* Groetjes Tertia

  Reply
 • Angeline
  4th December 2017 at 10:39

  Ohhh wat zou ik hier blij mee zijn!Haar boek puur haken ben ik ook zo blij mee en ik vind de wintersjaal een van mijn favorieten daaruit…maar heel het boek is geweldig .Met veel haken tijdens de dagbehandelingen van manlief o.a is inspiratie uit Maaike’s nieuwe boek meer dan welkom!Fingers crossed dan maar alvastBedankt voor deze mooie give away.

  Reply
 • Lisette Brandenbarg
  4th December 2017 at 19:19

  Nou, dan waag ik ook een gokje vandaag…ik hou erg van haar stijl, basic en puur, de kleuren die ze gebruikt zijn rustig, precies mijn smaak!

  Reply
 • Mariette
  4th December 2017 at 21:35

  Door surfen kom ik op zoveel leuke ideeën, zo kwam ik ook hier terecht. Bedankt voor de inspiratie en creativiteit! Ik win nooit iets maar ik ga nu voor mezelf duimen om kennis te kunnen maken met de creaties van Maaike. Het lijkt me geweldig (heb even verder gesurfd )

  Reply
 • Eveline
  6th December 2017 at 08:14

  Via instagram onrdekte ik deze leuke actie. Ik haak pas een jaar en na een aantal dekens, sjaals een eenvoudige kledingstukken, ben ik nu denk ik wel klaar voor het ‘echte werk’! De stijl en materiaalkeuze van Maaike’s projecten spreken me enorm aan! Nu maar duimen!

  Reply
 • esther vogelaar
  6th December 2017 at 22:56

  wat een prachtig boek ! super dat je er eentje mag weggeven Judith! ik waag heel graag een kans om dit boek te winnen. Ik ben nog niet zo bekend met haar werk, maar daar komt sowieso verandering in want ik ben haar meteen gaan volgen na het lezen van je bericht. Liefs esther

  Reply
 • Barbara
  8th December 2017 at 17:58

  Ik doe graag mee met deze give-away voor een vriendinnetje die wel wat positiviteit kan gebruiken. Zelf heb ik dit boek al in de kast staan want ik ben groot fan van Maaike. Ik heb al zoveel patronen van haar gemaakt, sjaal, onderzetters, speldenkussentje, polswarmers noem het allemaal maar op. Ik vind de boeken van Maaike geweldig, fijne patronen en mooi kleurgebruik. Fijne avond! Barbara

  Reply
 • Linda van Schaik
  8th December 2017 at 20:04

  Hallo Judith…wat leuk dat jij een exemplaar van dit mooie boek mag weggeven. Ik heb haar boek Hollands Welgaren en haar boek Puur Haken…de eerste heb ik in boek vorm en de tweede in een digitaal boek. En van dat laatste geniet ik toch minder. Ik heb toch al heel wat gehaakt uit haar prachtige gestylde boeken. Zelfs uit gebakken ! Haar boeken geven je als haakster ook rust…rust om van te genieten om lekker te haken. Precies zoals Maaike is en ook bedoeld! Oh en als ik jouw keuze zie van t jasje en in combinatie met het garen…oh ja daarom doe ik heel graag mee aan je give-away. Liefs, Linda – hipenhandgemaaktbylin

  Reply
 • Annette
  8th December 2017 at 21:38

  Nou wat een leuke Hove-away! Dat lijkt mij een onwijs leuk boek. Vriendin van mij al veel over haar gehoord. Zelf nog geen ervaring met haar boeken. Maar hoe goed zal het zijn om hiermee te beginnen. Misschien kan ik samen met mijn vriendin hier inspiratie uit halen en gezamenlijk gaan zitten met een kopje warme choco!
  Ik doe graag mee!
  Liefs Annette

  Reply
 • Karin
  12th December 2017 at 19:12

  Wat een leuke give away. Heb al verschillende patronen van Maaike gemaakt, waaronder de Apple picking sjaal. Maar ook de hartjes uit Hollands welgaren, die hangen aan de kast. En de zomersjaal uit puur haken. Zou leuk zijn weer wat nieuwe inspiratie op te doen. Groetjes Karin

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.